Jag börjar bli riktigt, riktigt irriterad på det här. Skrev ett inlägg innan jag drog till gymmet i morse men inte fan ligger det här. VARFÖR???
Iallafall så gymmade jag i morse, så skönt. Men jag är väldigt otränad nu... Efter gym, lunch och dusch så drog vi till Strägnäs hela galna familjen. De hade marknad idag, så galet mycket med skit det finns där men jag är glad för jag hittade mitt kryddstånd så nu har jag fyllt på kryddförrådet. Snubblade över en väska också, så jag ska väl egentligen inte klaga.
Väl hemma igen så lagade jag kyckling i ugn med ris. Detta bara måste ni testa.
1 kg färska kyckling fileér
1 burk cremé fraiche (jag gillar paprika och chili smaken)
1 pkt fetaost
Sätt ugnen på 250 gr. Skölj kycklingen och ta bort hinnorna från fileérna. Smörj botten på en liten ugnsform med olja och soja. Skär fileérna på mitten, men inte så att det går igenom. Ni vill att den ska se ut som en fjäril. Lägg dem i formen, häll över cremé fraichen och avsluta med att smula fetaosten över.
Vill man va riktigt slapp så skär man ner lite grönsaker och lägger i formen innan man har i cremé fraichen och fetaosten.
Skjuts in i ugnen, beroende på fileérnas tjocklek så tar det mellan 35 och 45 min innan de är klara.
Servera med ris och Lomanders sweet chili och grönsaker så klart om ni inte har haft ner det i "lådan"
Vill man lyxa till det så kan man hyvla lite permesan på "lådan" och låta den gratineras med de sista 5 minuterna.
Nu ska jag fixa lite varm choklad till kidsen.
Vår lördags choklad gör man så här:
Värm mjölk i kastrull, tillsätt vanilj essens. Pryd ett glas eller en mugg med kolasås invändigt, häll i oboypulver och blanda ut med lite av mjölken, skumma resten av mjölken innan den hälls upp i glaset eller muggen. Toppa med vispad grädde :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar